O Nas

Smo klub ki spoštuje japonsko tradicijo. Lahko se pohvalimo z dobrimi mojstri, katerih kvaliteta učenja se meri na podlagi priznanj, nagrad in pohval iz strani nacionalnih in mednarodnih organizacij. Redno hodimo na mednarodna izobraževanja, seminarje in tekmovanja.

Skrbimo za visok nivo učenja, disciplino, spoštovanje, zdrav način življenja, psiho-fizični fitnes, razvoj telesa in duha ter kvalitetno preživljanje prostega časa. Učimo pristne tradicionalne japonske borilne veščine – seitei IAIDO, Muso Shinden Ryu IAIDO  in Zen Nippon Kendo Renmei KENDO. Smo neprofitna, nevladna organizacija, ki je od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobila naziv status društva v javnem interesu.  Včlanjeni smo v Kendo zvezo Slovenije.

Kljub disciplini in strogi vadbi skrbimo, da so naši člani zadovoljni s treningi. Zraven tega imajo člani možnost udeležbe na vseh dejavnostih, ki jih klub organizira in sodeluje. Redno se udeležujemo dogodkov povezanih z japonsko kulturo, vodimo predstavitve, vabimo mojstre različnih borilnih veščin, skrbimo za druženje tudi izven časa treningov.

Poslanstvo – učenje in treniranje pristnega japonskega mečevanja.

Vizija – izšolati lastne mojstre za vsako klubsko veščino, razširiti ponudbo borilnih veščin in razširiti klub.

Logotip – rdeč prekinjen krog v sredini ponazarja študenta v nenehni interakciji z notranjim in zunanjim okoljem.  Razlaga – s treniranjem spoznavamo omenjeni okolji in način  življenja starih Samurajev. Pomen barv – črna barva ponazarja primitiven instinktiven univerzum, ki ga je treba razsvetliti in ukrotiti, njegove sile pa usmeriti v prid višjim ciljem. Modra barva je najgloblja med vsemi, pogled se pogrezne vanjo, ne da bi naletel na oviro, je najbolj nesnovna, najhladnejša in najčistejša. Ponazarja  modrost, potencialnost. Zelena barva je posrednik med vročim in mrzlim, zgornjim in spodnjim, barva ki pomirja, osvežuje in ki je človeška. Vzpon življenja se začne v rdečem in se razbohoti v zelenem. Rdeča barva je podoba gorečnosti in lepote, impulzivne in velikodušne sile, mladosti, zdravja, bogastva.

 

VIZITKA

Klub japonskega mečevanja Maribor
Kamniška ulica 50, 2000 Maribor
(poštni predal)

Športna dvorana društva Salezijanski mladinski center
Engelsova ulica 66, 2000 Maribor
(vadbeni prostor)

http://www.kjm.si
(spletna stran)

info@kjm.si
(e-pošta)

+386 40 602 484
(kontaktna oseba Alen Obaha)

54133874
(davčna številka)

4009606000
(matična)

SI56 6100 0001 0040 623
(TRR)
neprofitna, nevladna organizacija, društvo v javnem interesu

 

VODSTVO IN TRENERJI

UPRAVA

predsednik
Alen Obaha
+386 40 602 484
info@kjm.si

podpredsednica
Ana Tomšič

blagajničarka
Polona Košir

tajnik
Klemen Čeru Skela

nadzorni odbor
Tina Lovrec Krstič

disciplinska komisija
Kristjan Orthaber

 

KONTAKTI ZA VEŠČINE

iaido
Alen Obaha
+386 40 602 484
info@kjm.si

kendo
Polona Košir
+386 31 498 445
polona_23@hotmail.com

 

ZGODOVINA KLUBA

Klub je bil ustanovljen 16. aprila 2009 v prostorih Športnega centra Barada na Teznu. Glavni ustanovitelj kluba je Sebastijan SEKOL, nekaj njegovih besed o ustanoviti:

“Želja po mečevanju je nastala ob branju knjige Postanite ustvarjalni kot Leonardo da Vinci od Michael-a J. GELB-a, kjer pisatelj med drugim opisuje Leonardovo strast po mečevanju, ki je spodbujala razvoj njegovega uma. To se mi je vtisnilo globoko v spomin in kar hitro sem našel sebi najbližji stil mečevanja – Samurajski Iaijutsu. Ker pa takšnega mečevanja ni bilo v Mariboru, sem se odločil, da ustanovim klub, kjer ga bom lahko treniral. Ko pogledam nazaj, mi ni žal niti za kanček truda ali časa, ki sem ju vložil v uspešno post našega kluba.”

Zaradi večanja števila članov, se je klub preselil v večje vadbene prostore Športnega centra Maribor, ustanovile so se sekcije Iaijutsu, Kendo in Kyudo. Kasneje se je zaradi novih mlajših članov ustanovila še sekcija Mali Samuraj na pobudo Denisa Podaja, in na njegovo željo je potem tudi prešla v svoj lasten klub: Društvo mladih kreativcev Slovenije.

Bili smo soustanovitelji Iaido Zveze Slovenije (2010), kasneje imenovane Zveze Samurajskega Mečevanja Slovenije, pridobili smo klubsko strelišče (2010), postali smo člani Kendo Zveze Slovenije (2011) začeli smo se pojavljati na večjih dogodkih in prireditvah (Festival Lent, Makkon, predstavitve novih modelov fotoaparatov Fujifilm in avtomobilov Mazda, japonski kulinarični večeri,…), povezovati smo se začeli s tujimi klubi in organizacijami (Zveza prijateljev Mladine, Društvo za pomoč mladim, Proverba, Mavrične prireditve, Miyabi, Oster rob,…).

Ustanovni člani kluba so: Sebastijan SEKOL (predsednik), Jure AUDA (podpredsednik), Julia BEDENIK (blagajničarka), Igor ENGELSBERGER (tajnik), Matjaž GERT (nadzorni odbor), Gorazd GREGORIČ (disciplinska komisija), Peter KAUBE (nadzorni odbor), Aljaž MAJER, Aleksander ROŽMAN, David ŠMID (disciplinska komisija) in Amadeja ŠPES (nadzorni odbor).

Člani kluba se zahvaljujemo vsem, ki ste kakor koli pomagali pri razvoju in širjenju našega kluba.
HVALA VAM, brez vas našega kluba ne bil bilo!